Hade tagit fram lite fina abborrar som jag och barnen fiskade upp i somras, en ide som var så självklar igår är inte lika självklar idag. Var inte ett dugg sugen på att äta fisk jag var sugen på något onyttigt.
Så varför inte förvandla dessa små magra fiskar till sprängdfyllad fettdrypande monster.
Jag beslutade mig för att gör en svensk variant av Fish & Chips här är resultatet.
frityrsmet
2dl vetemjöl
1st ägg
en klick smält smör
en stor knippe hackade bladpersilja
Chipsen
6st mellan stora potatisar
Aioli
2st äggulor
4dl matolja1st vitlöksklyfta
1msk stark senap
salt & peppar
fisken
börja med att filéa fisken S&P
chipsen
skär upp potatisen i ca 1,5cm tjocka stavar
frityrsmeten
blanda ihop frityrsmeten allt på engång
lägg i fisken i frityrsmeten
aioli
Börja med äggen, S&P, senap vitlök vispa för hand någon minut
sedan det kritiska, droppa 1 droppe olja under hård vispande sedan 2 droppar, utöka sedan sakta mängden tills du kan hälla med en svag stråle. VISPA hårt och länge stressa inte.
Och efter några minuter har du ont i armen och en super god aioli.
efter ca 10 min öka värmen till ca 180 grader, ytterligare 5min så bör potatisen vara klar, härligt gyllenbruna.
Ta upp potatisen och lägg försiktigt ner fisken i oljan när fisken blivit gyllenbrun efter några minuter så är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar