Men igår var jag förutseende och på pockade fram en liten bit fläskfilé och ett paket Kabanoss från frysen så en härlig gryta med ris får det bli. Som vanligt får jag sätta min yngsta dotter i barnstolen med en banan i näven så att jag kan börja laga mat. Det brukar fungera ca 5min och på den tiden bör man hinna med att förbereda så mycket som möjligt, för att sedan börja kampen laga mat VS ta hand om ett skrikande barn hängande i byxbenen. Man kan ju tro att det ska bli bättre någon gång att hon ska fatta att man måste laga mat för att kunna äta mat. Hon är ju trots allt bara 14 månader så det kanske blir bättre med tiden.
Nog om detta det här åt vi alla fall till middag.
Köttgryta med ris
300g fläskfilé
5st kabanoss korvar
3st morötter
1st stor rödlök2st vitlöksklyftor
1burk krossade tomater
5dl köttbuljong
2msk vetemjöl
Paprika pulver
cayennepeppar
S&P
Köttgrytan
Skala och skär löken i skivor / halvmånar
Skala vitlöken
Skala och skiva morötterna i ca 5mm tjocka skivor
Dela korven i 1cm tjock skivor på snedden
Skär upp köttet i tärningar om 1,5x1,5 cm
Fräs sedan lök, pressad vitlök och morötterna några minuter
Blanda sedan allt i en gryta och krydda med papprikapulver& cayennpeppar rör om
Häll sedan i buljongen och de krossade tomaterna låt allt koka på svag värme i minst en timme.
Koka riset så att det blir klar samtidigt som köttgrytan.
Servera med en grönsakssallad.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar