Återigen var det dag att laga middag hade tagit fram lammfärs från frysen hade tänkt att jag skulle göra lammfärsbiffar men så blev det inte, ändrade mig i sista stund och gjorde en paj.
Pajdegen
3dl vetemjöl
0,5dl mjölk
salt
Lammfärs fyllning
500g lammfär
1st lök
2st villöksklyftor
2dl crem fraiche
ett paket fetaost
2dl riven ost
5st små rödbetor
10st coctialtomater
2msk flytande honung
Rosmarin efter smak
S&P
Pajdegen
Blanda allt utom mjölken till en grynig massa tillsätt sedan mjölken.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca 20-25cm diameter
Låtvila ca 30min i kylskåp.
Förgrädda pajdegen i 200grader i ca 10min
Rödbetorna
Koka betorna i saltat vatten ca 15-20 min
Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra av det fula skalet som sitter på.
Skiva de i ca 3mm tjocka skivor
Fyllningen
Fräs löken glansiga i en klick smör
Tillsätt färsen och fräs några minuter
Pressa ner vitlöken
Dra av kastrullen från spisen och rör ner crem fraicheen, osten, feta osten, rosmarin, S&P, honung
Pajen
Fyll pajskalet med färsfyllningen
Toppa med betorna och tomaterna
Stoppa in den i ugnen i ca 35min
Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar